tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rikkoutunut ketjusuoja

Kävipä tuossa eilen pyöräillessä niin, että ketjusuojan kiinnike hajosi kesken matkan. En oikein tiedä mikä sen hajotti, en siihen kuitenkaan osunut jalalla siihen siinä kohtaa, mutta onneksi se tapahtui kun olin jo melkein kotona. Pohdittuani, että mitä asialle voisi tehdä päätin koettaa korjata sen itse, sillä ilmankaan ei oikein viitsisi ajaa.

Siispä tuumasta toimeen. Leikkasin kuparilevystä kaksi palaa, joihin sahasin kiinnitysreiän ruuville ja taivuttelin sopivaan muotoon siten, että ne sopivat ketjusuojan kiinnikkeen päälle. Väliin kontaktiliimaa, ja kas, hyvältähän se vaikuttaa. Vielä tosin on testaamatta, että kestääkö se oikeasti, mutta en oikein näe miksei kestäisi yhtä hyvin tai paremminkin kuin liitoskohdan alkuperäinen muovi.



Todellinen testi tulee sitten ensi viikonloppuna, kun lähdemme kiertämään Näsijärveä. Reitillä on pituutta noin 135 km, ja aikomus on suorittaa se yhden päivän aikana. Varmuuden vuoksi kuitenkin pakkaamme mukaan teltan ja muut yöpymisvarusteet, sillä on hyvin mahdollista, ettemme vaan jaksa noin pitkää matkaa polkea yhtenä päivänä.

Tarkoitus on lähinnä kokeilla jaksamista pitkällä etapilla, sillä jos aiomme Turkuun lähteä ensi kuussa, pitää tietää onnistuuko tällainen suoritus vai pitäisikö varautua pätkimään matkaa useammalle päivälle. Myös varusteiden lastaaminen mukaan on tarpeen, jotta pyörän paino vastaa sitä mitä se pitkällä matkalla olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti